Jadłospis


Poniedziałek 26.08
ŚNIADANIE: Herbatka z sokiem malinowym (1), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka (9), twarożek z rzodkiewką (7), papryka, ogórek świeży, jabłko.
OBIAD: Zupa żurek z kiełbasą i chlebem (1,7,9), łazanki z kapustą (1,7,9), herbata z sokiem.
PODWIECZOREK: Nektarynka.

Wtorek 27.08
ŚNIADANIE: Płatki na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), ser żółty (7), herbatka, pomidor, owoce mieszane.
OBIAD: Zupa rosół z makaronem (1,9), ziemniaki (9), dramstiki pieczone (1,7,9), sałatka zielona ze śmietaną (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Banan.

Środa 28.08
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (7,9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), pasta pomidorowa (9), kiełbaska (9), papryka, ogórek , śliwka.
OBIAD: Zupa z brokułów z groszkiem (1,7,9), placki ziemniaczane z śmietaną (1,3,7), herbatka z sokiem.
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy.

Czwartek 29.08
ŚNIADANIE: Kawa na mleku (7,9), masełko (7), pieczywo mieszane (1), pasta pomidorowa (7), kiełbaska (9), pomidor, sałatka zielona, brzoskwinia.
OBIAD: Krupnik z jarzynami (1,7,9), ziemniaki (9), kotlecik drobiowy w płatkach kukurydzianych (1,3,7,9), surówka z czerwonej kapusty (9), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Śliwka.



Poniedziałek 02.09
ŚNIADANIE: Herbatka owocowa, pieczywo mieszane (1), masełko (7), szyneczka chłopska (9), pomidorek, sałatka,jabłko.
OBIAD: Zupa grochowa z kiełbasą i chlebem (1,7,9), makaron z serem (1,3,7), herbatka z sokiem malinowym.
PODWIECZOREK: Arbuz.

Wtorek 03.09
ŚNIADANIE: Herbatka, pieczywo mieszane (1), masełko (7), pasta z twarożka pomidorowa (7), ogórek (7), sałatka zielona, pomidor, owoce mieszane.
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (1,7,9), gulasz mięsny z kaszą (1,7,9), surówka z porów (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Banan.

Środa 04.09
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (7,9), , pieczywo mieszane (1), masełko (7), polędwiczka (9), pomidorek, paluszki.
OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,7,9), kopytka z masełkiem (1,3,7), herbatka z cytryną.
PODWIECZOREK: Jabłko.

Czwartek 05.09
ŚNIADANIE: Kawa zbożowa na mleku (7,9), chałka (1), masełko (7), dżem truskawkowy lub miód wielokwiatowy (9), jabłuszko.
OBIAD: Zupa rosołowa z lanym ciastem (1,7,9), ziemniaki (9), sznycelek mielony (1,3,7,9), marchewka zasmażana (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Owoc.

Piątek 06.09
ŚNIADANIE: Herbatka z cytryną , pieczywo mieszane (1), masełko (7), pasztecik drobiowy (9), pomidor, ogórek kiszony, owoce mieszane.
OBIAD: Barszcz czerwony z jajkiem i chlebem (1,3,7,9), ziemniaki (9), paluszki rybne (1,4,7), buraczki, herbatka z sokiem malinowym.
PODWIECZOREK: Budyń śmietankowy. 

 

 

Alergeny:
(1) zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne,
(2) skorupiaki i produkty pochodne,
(3) jaja i produkty pochodne,
(4) ryby i produkty pochodne,
(5) orzeszki zeimne (orzeszki archaidowe) i produkty pochodne,
(6) soja i produkty pochodne,
(7) mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
(8) orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzech makadamie i produkty pochodne,
(9) seler i produkty pochodne,
10) gorczyca i produkty pochodne,
(11) nasiona sezamu i produkty pochodne,
(12) dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10g/l w przeliczeniu na SO2,
(13) łubin i produkty pochodne,
(14) mięczaki i produkty pochodne.