Jadłospis

Poniedziałek (29.05)
Śniadanie:chleb babuni(1), masło(2), pasztet drobiowy, pomidor, herbata z cytryną,
ciasteczka(1)
Obiad:rosolnik z lanym ciastem(1,2), kręciołki z masełkiem i serem(1,2), kompot
Podwieczorek:owoc

Wtorek (30.05)          
Śniadanie:chleb słonecznikowy, masło(2), polędwiczka drobiowa, ogórek sałata, herbata z cytryną,kolorowe galaretki
Obiad:ziemniaczana z zielonym selerem, mięsko duszone we włoszczyźnie, kasza, kompot
Podwieczorek:jogurcik z owocami(2), wafelki ryżowe

Środa (31.05)                           
Śniadanie:chleb(1), masło(2), parówka, ketchup, kawa Inka(2),chałka z masełkiem(1,2)
Obiad:ogórkowa z ryżem(1), naleśniki z serkiem waniliowym z brzoskwiniami , herbata malinowa
Podwieczorek:sałatka owocowa, sucharki pszenne(1)

Czwartek (01.06)                
Śniadanie:bułka(1), masło(2), dżem z czarnej porzeczki,mleko(2) i płatki kukurydziane
Obiad:krem jarzynowy z grzankami(1), sznycelki, ziemniaki, buraczki z jabłkiem, kompot
Podwieczorek:pieczywo chrupkie z serkiem ziołowym(1,2)

Piątek (02.06)
Śniadanie:chleb pszenny(1),masło(2),pasta jajeczna(2,3),kolorowa papryka,zielona cebulka,herbata,budyń śmietankowy(2), sok malinowy
Obiad:grochóweczka z falbankami(1),kopytka ziemniaczane(1,2),herbata ziołowa z pomarańczą
Podwieczorek:owoc, pałeczki



Alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, jaja, ryby, seler, śladowa ilość gorczycy i soi

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, pietruszka, czosnek, papryka słodka, cukier waniliowy.