Jadłospis

Poniedziałek 15.04
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka swojska (9), twarożek z rzodkiewką (1,7), owoce mieszane.
OBIAD: Żurek z kiełbasą i chlebem (1,7,9), łazanki z kapustą (1,3,9), herbata z sokiem.
PODWIECZOREK: Jogurt.

Wtorek 16.04
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane czekoladowe na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), ser żółty (7), herbatka, pomidor, chrupki kukurydziane.
OBIAD: Zupa rosołowa z lanym ciastem (1,3,7,9), ziemniaki (9), kotlet schabowy (1,3,7,9), kapusta zasmażana (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Owoc

Środa 17.04
ŚNIADANIE: Kawa na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka drobiowa (9), ogórek, sałatka zielona, marchewka.
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (1,7,9), fasolka po bretońsku (1,7,9), herbatka.
PODWIECZOREK: Bułeczka z marmoladką.

Czwartek 18.04
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (1,7,9), masełko (1), chleb z ziarnami (7), pasztecik drobiowy (9), ogórek kiszony, jabłko.
OBIAD: Zupa rosół z makaronem (1,3,7,9), ziemniaki (9), potrawka drobiowa w sosie (1,7,9), sałatka zielona ze śmietaną (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Banan.

Piątek 19.04
ŚNIADANIE: Zupa owsianka na mleku z owocami (1,7), pieczywo mieszane (7), pasta rybna z makreli (7,4), masełko (7), pomidorek, herbatka z cytryną , arbuz.
OBIAD: Zupa gospodarcza (1,7,9), kopytka z masełkiem (1,3,7), herbata z sokiem.
PODWIECZOREK: Sok marchewkowy.

Poniedziałek 22.04
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (1,7,9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka drobiowa (9), pasta pomidorowa (7), owoce mieszane.
OBIAD: Zupa grochowa z kiełbasą i chlebem (1,7,9), racuszki z jabłkiem (1,3,7,9), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Pomarańcza.

Wtorek 23.04
ŚNIADANIE: Płatki z mlekiem (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3,7), sałatka zielona , pomidor, herbatka, wafelek swojski.
OBIAD: Zupa koperkowa (1,9), ziemniaki (9), nuggetsy drobiowe z sosem czosnkowym (1,3,7), surówka z porów (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Jabłko.

Środa 24.04
ŚNIADANIE: Kawa na mleku (1,9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), parówka drobiowa (9), papryka, mandarynka.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9), placki ziemniaczane z twarożkiem i szczypiorkiem (1,3,7), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Serek owocowy.

Czwartek 25.04
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (7,9), chałka (1), masełko (7), dżem truskawkowy (7), miód wielokwiatowy, owoce mieszane.
OBIAD: Zupa rosołowa z ryżem (1,7,9), ziemniaki (9), schab pieczony w sosie własnym (1,7,9), mizeria z ogórków w śmietanie (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ananas.

Piątek 26.04 
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (1,7), pieczywo mieszane (1), paprykarz rybny (4,9), sałatka zielona, ogórek,jabłko.
OBIAD: Zupa barszcz czerwony z jajkiem (1,3,7,9), krokiety z kapustą (1,3,9), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe. 
 

 

 

Alergeny:
(1) zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne,
(2) skorupiaki i produkty pochodne,
(3) jaja i produkty pochodne,
(4) ryby i produkty pochodne,
(5) orzeszki zeimne (orzeszki archaidowe) i produkty pochodne,
(6) soja i produkty pochodne,
(7) mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
(8) orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzech makadamie i produkty pochodne,
(9) seler i produkty pochodne,
10) gorczyca i produkty pochodne,
(11) nasiona sezamu i produkty pochodne,
(12) dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10g/l w przeliczeniu na SO2,
(13) łubin i produkty pochodne,
(14) mięczaki i produkty pochodne.