Jadłospis

 

Poniedziałek (25.10)
Śniadanie: chleb(1),masło(2),szyneczka z indyka,ogórek kiszony,herbata z cytryną,ciasteczka owsiane (1)
Obiad: zupa kalafiorowa z koperkiem(1,2),makaron penne w sosie szpinakowo-śmietanowym(1)
Podwieczorek: owoc

Wtorek (26.10)    
Śniadanie: bułka/weka(1), masło(2), żółty ser Edamer,sałata,kakao(2),marchewka do chrupania
Obiad: zupa ogórkowa z ryżem, pulpeciki w sosie śmietanowym (1,2),kasza,pekińska vinegret,kompot
Podwieczorek: owoc

Środa (27.10)
Śniadanie: chleb z ziarnami(1), masło(2), polędwica Sopocka,pomidor,herbata owoce lasu,deser mleczny Monte(2)
Obiad: żurek z jajkiem i kiełbasą (1,2,3),paluszki rybne (1,4),ziemniaki,kiszona kapusta,kompot
Podwieczorek: mus bananowy,wafelki ryżowe

Czwartek (28.10)       
Śniadanie: chleb pszenny(1), masło(2), twarożek z cebuszkami,ogórek,budyń śmietankowy (2)
Obiad:  zupa krem z cebuli z grzankami(1),kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki,surówka z białej kapusty,kompot
Podwieczorek: sałatka z melona i arbuza

Piątek (29.10)
Śniadanie: chleb pszenny(1),szyneczka,sałatka jarzynowa,herbata z cytryną,mleko(2),płatki kukurydziane
Obiad:  krupnik z mięsem,piergoi ruskie z masełkiem (1,2),kompot
Podwieczorek: owoc
 
 
Alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, jaja, ryby, seler, śladowa ilość gorczycy i soi
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, pietruszka, czosnek, papryka słodka, cukier waniliowy.