Jadłospis



Poniedziałek (20.06)
Śniadanie: chleb babuni(1), masło(2), pasztet drobiowy, pomidor, herbata z cytryną, ciasteczka(1)
Obiad: zupa kalafiorowa z koperkiem(1,2), makaron penne w sosie pomidorowo-mięsnym(1)
Podwieczorek: owoc

Wtorek (21.06)     
Śniadanie: bułka/weka(1), masło(2), żółty ser Edamer, ogórek, kakao(2), marchewka do chrupania 
Obiad: koperkowa z lanym ciastem(1,2), szynka duszona w sosie własnym(1,2), ziemniaki, surówka z pekińskiej, kompot
Podwieczorek: chałka z masłem(1,2)

Środa (22.06) 
Śniadanie:  chleb z ziarnami słonecznika(1), masło(2), kiełbasa swojska, pomidor, herbata,
budyń waniliowy z sokiem malinowym(2)
Obiad:  żurek z jajkiem(1,2,3), ryż  z duszonymi jabłkami, kompot
Podwieczorek: owoc

Czwartek (23.06)        
Śniadanie:  chleb pszenny(1), masło(2), twarożek z cebuszkami, ogórek, herbata owocowa, wafelki ryżowe 
Obiad: zupa krem z cebuli(1),  kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, buraczki, kompot
Podwieczorek: owoc

Piątek (24.06)
Śniadanie:  chleb pszenny(1), masło(2), sałatka jarzynowa, herbata z cytryną, mleko(2), płatki kukurydziane?
Obiad:  zupa pomidorowa ze świderkami, kopytka z masełkiem(1,2), kompot
Podwieczorek: owoc, rogaliki z serem(1,2)

 

 


Alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, jaja, ryby, seler, śladowa ilość gorczycy i soi

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, pietruszka, czosnek, papryka słodka, cukier waniliowy.