Jadłospis



Poniedziałek (20.03)

Śniadanie: chleb (1), masło (2), pasztet drobiowy, rzodkiewka, herbata z cytryną, ciasteczka (1)
Obiad: zupa ziemniaczana z fasolką szparagową (1,2), makaron w pomidorach (1), kompot
Podwieczorek: owoc


Wtorek (21.03)          
Śniadanie: chleb razowy graham (1), masło (2), ser Gouda, kiszony ogórek, kakao (2), kolorowe galaretki
Obiad: rosolnik z lanym ciastem, pulpety w sosie pieczeniowym, kasza, surówka, herbata owocowa
Podwieczorek: owoc


Środa (22.03) 
Śniadanie: bułka pszenna (1), masło (2), jajko na twardo, pomidor, sałata lodowa, mleko (2), płatki
Obiad: zupa wiejska parówkowa, racuchy z cukrem pudrem (1), kompot
Podwieczorek: sałatka owocowa, pałeczki


Czwartek (23.03)                
Śniadanie: chleb słonecznikowy (1), masło (2), kiełbasa krakowska, ogórek zielony, herbata, kaszka manna z musem owocowym (2)
Obiad: krem jarzynowy (1), kotlet drobiowy (1,2), ziemniaki, marchewka z groszkiem, kompot
Podwieczorek: bułeczka maślana z dżemem


Piątek (24.03)
Śniadanie: chleb pszenny (1), masło (2), twarożek szpinakowy (2,3), papryka, cebuszki, mleko i płatki (2)
Obiad: grochóweczka ze świderkami (1), kluchy leniwe z serem na masełku z bułką tartą (1,2), herbata, ziołowa z pomarańczą
Podwieczorek: owoc, wafelki ryżowe
 





Alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, jaja, ryby, seler, śladowa ilość gorczycy i soi

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, pietruszka, czosnek, papryka słodka, cukier waniliowy.