Jadłospis

Wtorek 02.04
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane czekoladowe na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), ser żółty (7), herbatka, pomidor, chrupki kukurydziane.
OBIAD: Zupa jarzynowa z ziemniakami (1,7,9), ziemniaki (9), kotlet mielony (1,3,7,9), marchewka zasmażana (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Owoc.
 
Środa 03.04
ŚNIADANIE: Kawa na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka drobiowa (9), ogórek, sałatka zielona, owoce mieszane.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9), makaron z twarożkiem białym (1,3,7,9), herbatka.
PODWIECZOREK: Gruszka. 

Czwartek 04.04
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (1,7,9), masełko (1), chleb z ziarnami (7), twarożek ze szczypiorkiem (7), kiełbaska krakowska (9), pomidor, jabłko.
OBIAD: Zupa krupnik z zieleniną (1,7,9), ziemniaki (9), kotlet drobiowy (1,3,9), mizeria z ogórków (7), kompot owocowy 
PODWIECZOREK: Jogurt pitny. 

Piątek 05.04
ŚNIADANIE: Zupa owsianka na mleku z owocami (1,7), pieczywo mieszane (7), pasta rybna z makreli (7,4), masełko (7), pomidorek, herbatka z cytryną , precelki.
OBIAD: Zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,7,9), naleśniki z twarożkiem lub marmoladą owocową (1,3,7), herbata z sokiem.
PODWIECZOREK: Banan. 

Poniedziałek 08.04
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (1,7,9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka drobiowa (9), pasta pomidorowa (7), owoce mieszane.
OBIAD: Zupa ogórkowa z ziemniakami (1,7,9), spaghetti z sosem mięsnym (1,3,7,9), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Pomarańcza. 

Wtorek 09.04
ŚNIADANIE: Płatki z mlekiem (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3,7), sałatka zielona , pomidor, herbatka, owoc.
OBIAD: Zupa koperkowa z grysikiem (1,3,9), ziemniaki (9), roladki drobiowe z serem żółtym i sosem śmietankowym (1,3,7), surówka z białej kapusty (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Jabłko. 

Środa 10.04
ŚNIADANIE: Kawa na mleku (1,9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), kiełbaska krakowska (9), mix sałatkowy, papryka, mandarynka.
OBIAD: Zupa kapuśniak z kiełbasą i chlebem (1,7,9), pyzy z mięsem i masełkiem (1,3,7), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Galaretka owocowa. 

Czwartek 11.04
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (7,9), chałka (1), masełko (7), dżem truskawkowy (7), miód wielokwiatowy, mandarynka.
OBIAD: Zupa rosołowa z ryżem (1,7,9), zrazy w sosie własnym i kaszą (1,3,7,9), surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Ananas. 

Piątek 12.04
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z ryżem (1,7), pieczywo mieszane (1), serek topiony (7), ser żółty (7), sałatka zielona, ogórek,jabłko.
OBIAD: Zupa brokułowa z groszkiem (1,7,9), ziemniaki (9), paluszki rybne (1,4,9), ćwikła,kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kisiel truskawkowy. 

 

 

Alergeny:
(1) zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne,
(2) skorupiaki i produkty pochodne,
(3) jaja i produkty pochodne,
(4) ryby i produkty pochodne,
(5) orzeszki zeimne (orzeszki archaidowe) i produkty pochodne,
(6) soja i produkty pochodne,
(7) mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
(8) orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzech makadamie i produkty pochodne,
(9) seler i produkty pochodne,
10) gorczyca i produkty pochodne,
(11) nasiona sezamu i produkty pochodne,
(12) dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10g/l w przeliczeniu na SO2,
(13) łubin i produkty pochodne,
(14) mięczaki i produkty pochodne.