Jadłospis


Poniedziałek (28.11)
Śniadanie:chleb z ziarnami(1), masło(2), szynka wiejska, pomidor, czerwona papryka, herbata owoce lasu,biszkopty(1)
Obiad:zupa wiosenna(1,2), makaron penne w sosie pomidorowym z parmezanem(1)
Podwieczorek:owoc

Wtorek (29.11)     
Śniadanie:bułka(1), masło(2), ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną,mleko i płatki kukurydziane(2)
Obiad:zupa grysikowa z włoszczyzną, pieczeń wieprzowa z sosem myśliwskim, ziemniaki, kapusta na koperkowo 
Podwieczorek:jogurt naturalny z granolą i suszonymi owocami(2), pałeczki

Środa (30.11) 
Śniadanie:chleb pszenny(1), masło(2), parówka, ketchup, kakao,marchewka do chrupania
Obiad:krupnik, łazanki z kapustą i kiełbasą, kompot
Podwieczorek:chałka z masełkiem(1,2)

Czwartek (01.12)        
Śniadanie:chleb ze słonecznikiem(1), masło(2), polędwiczka drobiowa, ogórek zielony, sałata lodowa,herbata malinowa,kolorowe galaretki owocowe
Obiad:rosolnik z lanym ciastem(1), szynka w sosie własnym, kasza, buraczki z chrzanem
Podwieczorek:domowe ciasto z owocami(1,2)

Piątek (02.12)
Śniadanie:chleb(1), masło(2), pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, herbata z sokiem malinowym,mleko(2), płatki kukurydziane?
Obiad:zupa krem z cebuli z grzankami, pierogi babuni(1,2), kompot
Podwieczorek:owoc, wafelki ryżowe

 

Alergeny: mleko i jego pochodne, gluten, jaja, ryby, seler, śladowa ilość gorczycy i soi

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, pietruszka, czosnek, papryka słodka, cukier waniliowy.