Jadłospis

 

Poniedziałek 19.07
-Pieczywo staropolskie,masło,żółty ser,rzodkiewka,ogórek,herbata owocowa,owoc
-Zupa ziemniaczana na rosole
-Zrazy w sosie,kasza gryczana,zielona sałata ze śmietaną,kompot
-Piernik z marmoladą i kokosem

Wtorek 20.07
-Kulki czekoladowe z mlekiem,pieczywo cebulowe z masłem,szynka drobiowa,sałata,pomidor,herbata 
-Zupa a'la leczo
-Kopytka leniwe z bułką tartą na maśle,kompot
-Owoc

Środa 21.07
-Pieczywo cebulowe z masłem,parówki wieprzowe,ketchup,herbata ziołowa,owoc 
-Zupa królewska
-Pałka drobiowa,ziemniaki,surówka z kapusty pekińskiej,kompot
-Półmisek chrupaków

Czwartek 22.07
-Płatki jęczmienne z rodzynkami i kokosem,pieczywo razowe,masło,szynka wieprzowa,pomidor,papryka
-Zupa ogórkowa
-Ryba na parze,ziemniaki,buraczki,kompot
-Owoc

Piątek 23.07
-Pieczywo razowe,pieczony pasztet,kiszony ogórek,papryka marynowana,kawa inka,wafelki orkiszowe
-Barszcz czerwony z jajkiem
-Ryż z truskawkami,kompot
-Galaretka z owocami


 


Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa, makaron) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.