Jadłospis


Poniedziałek 10.06
ŚNIADANIE: Herbatka z sokiem malinowym (1), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka (1,7), sałatka zielona, pomidor,owoce mieszane.
OBIAD: Zupa kapuśniak z kiełbasą i chlebem (1,7,9), makaron z masełkiem i serem (1,3,7,9), herbata z sokiem.
PODWIECZOREK: Owoc.

Wtorek 11.06
ŚNIADANIE: Płatki kukurydziane na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), serek biały ze szczypiorkiem (7), herbatka, pomidor, jabłuszko.
OBIAD: Zupa krupnik (1,7,9), ziemniaki (9), bitki drobiowe w sosie koperkowym (1,7,9,), surówka z marchewki i jabłka (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Budyń czekoladowy.

Środa 12.06
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (7,9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), krakowska kiełbaska (9), papryka, ogórek , marchewka.
OBIAD: Zupa kalafiorowa z ziemniakami (1,7,9), naleśniki z serem i marmoladą owocową z sosem truskawkowym (1,3,7), herbatka z sokiem.
PODWIECZOREK: Banan.

Czwartek 13.06
ŚNIADANIE: Płatki czekoladowe z mlekiem (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), twarożek z ogórkiem (7), jajko (3), sałatka zielona,truskawka.
OBIAD: Zupa koperkowa z makaronem (1,3,9), młode ziemniaczki z koperkiem (9), schab pieczony z sosem (1,7,9), surówka z kapusty pekińskiej i papryką, (7), kompot. 
PODWIECZOREK: Szaszłyki owocowe.

Piątek 14.06
ŚNIADANIE: Herbatka, pieczywo mieszane(1), masełko (7), pasztet (9), ogórek kiszony, pomidor,nektarynka.
OBIAD: Barszcz czerwony z botwinki z chlebem (1,7,9), krokiety z kapustą,herbata z sokiem.
PODWIECZOREK: Bułeczka z marmoladą.


Poniedziałek 17.06
ŚNIADANIE: Herbatka z cytryną (1,7,9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szynka wieprzowa (9), pasta pomidorowa (7), owoce mieszane.
OBIAD: Zupa ogórkowa z ryżem (1,7,9), racuszki z kremem czekoladowym (1,3,7,9), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Arbuz.

Wtorek 18.06
ŚNIADANIE: Płatki z mlekiem (1,7), pieczywo mieszane (1), masełko (7), herbatka, ser żółty (7), pasta z twarożka i jajka (3,7), sałatka zielona , pomidor, jabłuszko.
OBIAD: Zupa rosołowa z lanymi kluseczkami (1,3,7,9), młode ziemniaczki z koperkiem (9), kotlet drobiowy panierowany(1,3,7), młoda kapustka zasmażana (7), kompot owocowy.
PODWIECZOREK: Kisiel owocowy.

Środa 19.06
ŚNIADANIE: Herbatka (9), pieczywo mieszane (1), masełko (7), szyneczka drobiowa (9), sałatka zielona. owoc kiwi.
OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9), ziemniaki (9), jajko w sosie koperkowym (1,3,7), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Jogurt owocowy.

Czwartek 20.06
ŚNIADANIE: Kakao na mleku (7,9), chałka (1), masełko (7), dżem truskawkowy (7), miód wielokwiatowy, owoce mieszane.
OBIAD: Zupa grysikowa (1,7,9), gołąbki z mięsem w sosie pomidorowym (1,7,9), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Gruszka. 

Piątek 21.06
ŚNIADANIE: Zupa mleczna owsianka (1,7), pieczywo mieszane (1), herbatka malinowa , serek żółty (1,7), pomidorek, rzodkiewka, precelek.
OBIAD: Zupa żurek z jajkiem i chlebem (1,3,7,9), makaron z truskawkami (1,3,7), herbata z cytryną.
PODWIECZOREK: Sałatka owocowa. 
 

 

 

Alergeny:
(1) zboża zawierające gluten ( tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne,
(2) skorupiaki i produkty pochodne,
(3) jaja i produkty pochodne,
(4) ryby i produkty pochodne,
(5) orzeszki zeimne (orzeszki archaidowe) i produkty pochodne,
(6) soja i produkty pochodne,
(7) mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą),
(8) orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowce, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzech makadamie i produkty pochodne,
(9) seler i produkty pochodne,
10) gorczyca i produkty pochodne,
(11) nasiona sezamu i produkty pochodne,
(12) dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10g/l w przeliczeniu na SO2,
(13) łubin i produkty pochodne,
(14) mięczaki i produkty pochodne.